Chcesz wypróbować model diety Intermittent Fasting (IF), który w ostatnim czasie uznawany jest za wiodący trend żywieniowy? Zyskał on na popularności szczególnie w środowisku osób aktywnych zawodowo oraz prowadzących intensywny tryb życia.
Mając to na uwadze stworzyliśmy zestaw IF LACTOSE&GLUTEN FREE, który składa się z trzech zbilansowanych posiłków - Breakfast, Lunch, Dinner oraz napoju funkcjonalnego - Juice.
Juice tłoczony jest metodą cold press pozwalającą zachować cenne składniki odżywcze oraz walory smakowe warzyw i owoców.
W menu IF LACTOSE&GLUTEN FREE znajdują się mięsa, ryby, nabiał krowi bez laktozy, bezglutenowe produkty zbożowe, jaja oraz nasiona roślin strączkowych. Dodatkiem dla Twoich dań będą pyszne warzywa, owoce, a także orzechy, pestki i nasiona.
„Od zawsze jadłam raczej trzy posiłki dziennie (no, może z małymi przekąskami pomiędzy ;)). W Diecie IF odnalazłam więc styl odżywiania, który jest idealnie dopasowany do rytmu mojego dnia. Do tego nie muszę się przejmować przygotowywaniem jedzenia i mam pewność, że moje dania są odpowiednio zbilansowane. W Diecie IF od BodyChief najbardziej pokochałam soczki tłoczone metodą cold press. Każdego dnia dostaję inny i chyba nie umiem wybrać swojego ulubionego – wszystkie są PYCHA!”.
Julia Wieniawa
Twój każdy dzień jest pełen wyzwań, a Ty chcesz za nimi nadążać, a do tego dobrze się odżywiać?
Przejdź na Dietę IF tak, jak Julia Wieniawa i aktywuj to, czego akurat potrzebujesz…
Intermittent Fasting (IF) to rodzaj odżywiania, polegający na stosowaniu kontrolowanego „postu przerywanego”.
Główne założenie Intermittent Fasting bazuje na spożywaniu posiłków w określonych godzinach lub dniach. Wyróżniamy dwa modele Diety IF: TRF oraz ADF.
Dietetycy Body Chief rekomendują zastosowanie zestawów IF w wariancie TRF, który znajdziecie w naszej ofercie!
Posiłki w Diecie IF powinny być skomponowane w taki sposób, aby dostarczały do organizmu odpowiednie ilości makroskładników, witamin i składników mineralnych.
Mimo, że nie występują ograniczenia dotyczące spożywania poszczególnych grup produktów, ważne, by jeść je w określonym przedziale czasowym.
Główne założenie modelu żywieniowego Intermittent Fasting bazuje na spożywaniu posiłków w określonych godzinach w ciągu dnia. Dietetycy Body Chief rekomendują określenie „okna żywieniowego” o przedziale czasowym 14/10 h lub 16/8 h. Przytoczone wartości wskazują na godziny, w których pościmy (odpowiednio 14, 16), a następnie przedział czasowy, w którym spożywamy posiłki (10, 8).
Zestaw występuje w czterech wariantach kalorycznych: 1250 kcal, 1500 kcal, 1750 kcal, 2000 kcal. Taka różnorodność pozwoli na dobranie odpowiedniej diety do Twojego zapotrzebowania energetycznego.
Jeśli nie wiesz, na który z wariantów powinieneś się zdecydować, skontaktuj się z naszymi dietetykami – z pewnością odpowiedzą na wszystkie Twoje pytania.
Chcesz dowiedzieć się więcej na temat modelu żywieniowego Intermittent Fasting? Przeczytaj nasz artykuł.